Ricinų grynas šalto spaudimo aliejus
1,5010,00 Pasirinkite tūrį

Ricinų grynas šalto spaudimo aliejus

1,5010,00

🌱 100% grynas nerafinuotas aliejus

(10 pirkėjų atsiliepimai)

Nemokamas siuntimas nuo 30€

  • siunta paštomatu pasiekia Jus per 1 – 2 d.d.
  • užsakymus iki 12:00 išsiunčiame tą pačią dieną
Saugus atsiskaitymas

Ricinos aliejus yra universalus augalinis aliejus, kurį žmonės naudojo tūkstančius metų.

Jis pagamintas ekstraktuojant aliejų iš Ricinus communis augalo sėklų.

Ricinos aliejus naudojamas įvairiomis medicinos, pramonės ir farmacijos reikmėmis.

Senovės Egipte ricinos aliejus buvo deginamas kaip kuras lempose, naudojamas kaip natūralus vaistas tokiems negalavimams gydyti, kaip akių sudirginimas, ir net duodamas nėščioms moterims, kad paskatintų gimdymą.

Šiandien ricinos aliejus išlieka populiarus natūralus gydymo būdas tokioms įprastoms sąlygoms, kaip vidurių užkietėjimas ir odos problemos, ir dažniausiai naudojamas natūraliuose grožio produktuose.

1. Natūralus drėkiklis

Ricinos aliejuje gausu ricinolo rūgšties, mononesočiųjų riebiųjų rūgščių.

Šios rūšies riebalai veikia kaip drėkikliai ir gali būti naudojami odai drėkinti.

Drėkinamosios medžiagos sulaiko drėgmę ir apsaugo nuo vandens praradimo per išorinį odos sluoksnį.

Ricinos aliejus dažnai naudojamas kosmetikoje siekiant skatinti drėkinimą ir dažnai pridedamas prie tokių produktų kaip losjonai, makiažas ir valikliai.

Šį turtingą aliejų taip pat galite naudoti savarankiškai kaip natūralią parduotuvėje pirktų drėkinamųjų priemonių ir losjonų alternatyvą.

Daugelyje parduotuvėse esančių populiarių drėkinamųjų produktų yra potencialiai kenksmingų ingredientų, tokių kaip konservantai, kvepalai ir dažikliai, kurie gali sudirginti odą ir pakenkti bendrai sveikatai.

Jei pakeisite šiuos produktus ricinos aliejumi, galite sumažinti šių priedų poveikį.

Be to, ricinos aliejus yra nebrangus ir gali būti naudojamas ant veido ir kūno.

Ricinos aliejus yra klampus, todėl jis dažnai maišomas su kitais odai tinkančiais aliejais, tokiu kaip migdolų aliejumi, kad būtų būtų galima lengviau jį purkšti.

Nors ricinos aliejaus tepimas ant odos ir yra laikomas saugiu, kai kuriems žmonėms jis gali sukelti alerginę reakciją.

Ricinos aliejus gali padėti užrakinti drėgmę odoje. Nors ši natūrali alternatyva parduotuvėje perkamiems produktams yra laikoma saugia, kai kuriems ji gali sukelti alergines reakcijas.

2. Skatina žaizdų gijimą

Ricinos aliejaus užtepimas ant žaizdų skatina gijimą.

Ricinos aliejus stimuliuoja audinių augimą, todėl tarp žaizdos ir aplinkos sukuria barjerą, sumažinantį infekcijos riziką.

Taip pat sumažina sausumą ir sukietėjimą, negyvų odos ląstelių kaupimąsi, kurios gali sulėtinti žaizdų gijimą.

Tyrimais nustatyta, kad tepalai, kurių sudėtyje yra ricinos aliejaus, gali būti ypač naudingi gydant slėgio opas – žaizdas, atsirandančias dėl ilgalaikio odos spaudimo.

Ricinos aliejus padeda gydyti žaizdas, nes skatina naujų audinių augimą, mažina sausumą ir neleidžia kauptis negyvoms odos ląstelėms.

3. Įspūdingas priešuždegiminis poveikis

Ricinolo rūgštis, pagrindinė riebalų rūgštis, randama ricinos aliejuje, pasižymi įspūdingomis priešuždegiminėmis savybėmis.

Tyrimai parodė, kad ricinos aliejus tepamas vietiškai, sumažina uždegimą ir malšina skausmą.

Ricinos aliejaus skausmą mažinančios ir priešuždegiminės savybės gali būti ypač naudingos sergantiems uždegiminėmis ligomis, tokiomis kaip reumatoidinis artritas ar psoriazė.

Tyrimuose nustatyta, kad ricinoleino rūgštis mažina skausmą ir patinimą.

Vienas tyrimas parodė, kad gydymas ricinoleino rūgšties turinčiu geliu, palyginti su kitais gydymo metodais, žymiai sumažino skausmą ir uždegimą, tepant ant odos.

To paties tyrimo mėgintuvėlio komponentas parodė, kad ricinoleino rūgštis labiau sumažino uždegimą, kurį sukelia žmogaus reumatoidinio artrito ląstelės, nei kitas gydymas.

Dėl ricinos aliejaus galimybės sumažinti uždegimą, dėl drėkinamųjų savybių jis gali palengvinti sausą, sudirgusią odą sergantiems psoriaze.

Nors šie rezultatai yra daug žadantys, norint nustatyti ricinos aliejaus poveikį uždegiminiams susirgimams, reikia atlikti daugiau tyrimų su žmonėmis.

Ricinos aliejuje yra daug ricinoleino rūgšties – riebiosios rūgšties, kuri, kaip nustatyta, padeda sumažinti skausmą ir uždegimą mėgintuvėlyje ir tyrimuose su gyvūnais.

4. Mažina spuogus

Spuogai yra odos liga, kuri dažniausiai pasireiškia paaugliams ir jauniems suaugusiesiems ir gali neigiamai paveikti savęs vertinimą.

Ricinos aliejus turi keletą savybių, kurios gali padėti sumažinti spuogų simptomus.

Spuogai yra susiję su tam tikrų tipų bakterijų, paprastai randamų ant odos, pusiausvyros sutrikimais, įskaitant Staphylococcus aureus.

Ricinos aliejus pasižymi antimikrobinėmis savybėmis, kurios gali padėti kovoti su bakterijomis, tepant aliejų ant odos.

Viename tyrime nustatyta, kad ricinos aliejaus ekstraktas pasižymi dideliu antibakteriniu poveikiu, slopindamas kelių bakterijų, įskaitant Staphylococcus aureus, augimą.

Ricinos aliejus yra natūralus drėkiklis, todėl jis gali padėti nuraminti uždegusią ir sudirgusią odą, būdingą sergantiems spuogais.

Ricinos aliejus padeda kovoti su uždegimais, mažina bakterijas ir ramina sudirgusią odą – visa tai gali būti naudinga ieškantiems natūralių vaistų nuo spuogų.

5. Kovoja su grybeliu

Candida albicans yra grybelio rūšis, dažniausiai sukelianti dantų problemas, tokias kaip apnašų apaugimas, dantenų infekcija ir šaknies kanalo infekcija.

Ricinos aliejus pasižymi priešgrybelinėmis savybėmis ir gali padėti atsikratyti Candida, palaikydamas burnos sveikumą.

Viename tyrime nustatyta, kad ricinos aliejus pašalino Candida albicans iš užterštų žmogaus dantų šaknų.

Ricinos aliejus taip pat gali padėti gydyti su dantų protezais susijusį stomatitą – skausmingą būklę, kurią, kaip manoma, sukelia Candida. Tai dažna problema pagyvenusiems žmonėms, kurie nešioja protezus.

Tyrimas su 30 pagyvenusių žmonių, sergančių stomatitu, susijusiu su protezais, parodė, kad gydymas ricinos aliejumi pagerino klinikinius stomatito požymius, įskaitant uždegimą.

Keli tyrimai parodė, kad ricinos aliejus gali padėti kovoti su grybelinėmis burnos infekcijomis, kurias sukelia Candida albicans.

6. Palaiko jūsų plaukų ir galvos odos būklę

Daugelis žmonių ricinos aliejų naudoja kaip natūralų plaukų kondicionierių.

Sausiems ar pažeistiems plaukams ypač naudinga tokia intensyvi drėkinamoji priemonė kaip ricinos aliejus.

Reguliariai tepdami plaukus aliejais, pavyzdžiui, ricinos aliejumi, galite sutepti plaukų šaknis, padidindami lankstumą ir sumažindami lūžių tikimybę.

Ricinos aliejus gali būti naudingas tiems, kurie turi pleiskanas.

Nors yra daugybė skirtingų pleiskanų priežasčių, viena jų gali būti susijusi su seborėjiniu dermatitu – uždegimine odos liga, dėl kurios ant galvos odos atsirado raudonos, žvynuotos dėmės.

Dėl ricinos aliejaus gebėjimo mažinti uždegimą, jis gali būti veiksmingas pleiskanų, kurias sukelia seborėjinis dermatitas, gydymas.

Be to, ricinos aliejaus užtepimas ant galvos odos sudrėkins sausą, sudirgusią odą ir padės sumažinti pleiskanojimą.

Ricinos aliejaus drėkinamosios ir priešuždegiminės savybės daro tai puikia galimybe išlaikyti plaukus švelnius ir drėkintus bei sumažinti pleiskanų simptomus.

Įspėjimas
Ricinos aliejus kai kuriems žmonėms gali sukelti šalutinį poveikį, pavyzdžiui, alergines reakcijas ir viduriavimą. Tai taip pat gali sukelti gimdymą, todėl nėščios moterys turėtų jo vengti.

 

10 atsiliepimų apie Ricinų grynas šalto spaudimo aliejus

  1. Laurita

    super kokybė ir super kaina

  2. Viktorija

    Labai naudinga daugeliui dalykų, bet labiausiai plaukų augimui, jei tai galvos oda arba blakstienos. Labai veiksmingasbet reikia palaukti. Užtat rezultatai yra nuostabūs, o kaina super!!!

  3. Mėta

    Nusipirkau antakiams ir aliejus tikrai gerai veikia. Naudojau 3 savaites ir jau matau skirtumą. 🙂

  4. Kamilė

    šiek tiek argano aliejaus kartu su ricinos aliejumi tepu antakius ir blakstienas, kad jie taptų ilgesni ir tamsesni.

  5. Gintarė

    Mėgstamiausias aliejus!! Puikiai tepasi ant mano odos. Per tris savaites mano antakiai ir blakstienos labai paaugo. Tai toks švelnus ir veiksmingas aliejus. Rekomenduoju visiems! Pirksiu ir toliau 🙂

  6. Dovilė

    Ricinos aliejus yra nuostabus. Nuo tada, kai pradėjau naudoti ricinos aliejų, mano antakiai ir blakstienos tapo ilgesni, storesni, sveikesni ir stipresni. Tepkite jį kiekvieną vakarą, įmasažuokite į antakius, blakstienas ir blakstienų liniją prieš eidami miegoti. Puiki kaina, kiekvieno buteliuko užtenka labai ilgam.

  7. Beata

    Nešvaistykite pinigų brangioms blakstienų priežiūros priemonėms – pasiimkite šio aliejaus buteliuką ir po kelių savaičių nustebsite, kaip smarkiai užaugo ir sutankėjo jūsų blakstienos! Mėnesį buvau išvykusi iš miesto ir buvo tiesiog WOW, koks skirtumas buvo po to, kai kurį laiką jo nenaudojau.

  8. Kotryna

    Tai yra tokios puikios konsistencijos aliejus ir jį buvo lengva naudoti. Jau po kelių savaičių pastebėjau puikių rezultatų ir tikrai rekomenduoju!

  9. Julija

    Labai padėjo antakių ir blakstienų augimui. Naudoju jau 3 mėnesius ir pastebėjau, kad retos antakių vietos auga, o blakstienos taip pat ilgėja. Tepu vakare po to, kai nusivalau makiažą. Labai rekomenduoju.

  10. Ieva

    Puikus aliejus padeda jūsų plaukams, jūsų blakstienoms augti. 🙂

Rašyti atsiliepimą gali tik prisijungę pirkėjai, kurie yra įsigiję šį produktą.