Natūralus simondsijų (jojobos) aliejus: kas tai ir kodėl verta išbandyti?
Ieškote universalaus sprendimo odos ir plaukų priežiūrai? Natūralus simondsijų (jojobos) aliejus yra išgaunamas iš Šiaurės Amerikos dykumose augančių simondsijų krūmų riešutų ir išsiskiria ypatingomis drėkinamosiomis bei gydomosiomis savybėmis. Šis grynas jojobos aliejus yra pakankamai švelnus, kad jį būtų galima naudoti kaip bazinį (nešiklio) aliejų mišiniams su kitais eteriniais aliejais, arba naudoti vieną. Tai nepakeičiama natūralios kosmetikos priemonė, padedanti atkurti sausą odą, kovoti su spuogais ir puoselėti plaukų grožį.
Kaip naudoti natūralų jojobos aliejų veidui ir plaukams?
Veidui: paskirstykite 2–3 lašus aliejaus ant švarios, drėgnos veido odos (galima purkšti hidrolatu) vietoje kremo arba prieš jį. Jis greitai susigeria, nepalieka riebios plėvelės, giliai drėkina ir padeda reguliuoti riebalų išsiskyrimą.
Plaukams: įmasažuokite kelis lašus aliejaus į sausus ar drėgnus plaukų galiukus, kad apsaugotumėte juos nuo skilinėjimo ir suteiktumėte žvilgesio. Norint sudrėkinti galvos odą ir sumažinti pleiskanojimą, įmasažuokite aliejų į šaknis likus 30 min. iki galvos plovimo.
13 priežasčių, kodėl verta naudoti simondsijų aliejų:
1. Intensyviai drėkina
Simondsijų aliejus yra drėgmę išlaikantis ingredientas. Jis padengia odą apsauginiu barjeru, neleidžiančiu prarasti drėgmės. Tai gali padėti išvengti bakterinių infekcijų, spuogų ir pleiskanų susidarymo.
2. Pasižymi antibakterinėmis savybėmis
Jojobos aliejus pasižymi antimikrobinėmis ir priešgrybelinėmis savybėmis. Jis kovoja su tam tikromis bakterijomis ir grybeliais, prisidėdamas prie sveikesnės odos mikrofloros.
3. Veikia kaip stiprus antioksidantas
Jojobos aliejuje gausu natūralių vitamino E formų. Šis vitaminas veikia jūsų odą kaip antioksidantas ir padeda kovoti su oksidaciniu stresu, kurį sukelia kasdienis teršalų poveikis.
4. Nekemša porų
Nors simondsijų aliejus yra augalinis, jo molekulinė struktūra yra itin panaši į sebumą (odos išskiriamus riebalus), kurį jūsų kūnas gamina natūraliai, todėl jis neužkemša porų.
5. Yra hipoalergiškas
Skirtingai nuo daugelio kitų augalinių aliejų, simondsijų aliejus paprastai nedirgina odos. Alerginės reakcijos yra itin retos, o jo vaškingas pobūdis leidžia ant paviršiaus sukurti raminančią plėvelę.
6. Padeda kontroliuoti riebalavimąsi
Kadangi aliejus primena natūralų odos sebumą, juo patepus odą, organizmui siunčiamas signalas, kad papildomai drėkinti ir gaminti riebalų nebereikia. Tai padeda išvengti blizgėjimo ir spuogų.
7. Skatina kolageno sintezę
Jojobos aliejuje esantys antioksidantai gali padėti organizmui gaminti kolageną – baltymą, atsakingą už odos elastingumą ir jaunatvišką išvaizdą.
8. Gali pagreitinti žaizdelių gijimą
Preliminarūs tyrimai rodo, kad simondsijų aliejus skatina ląstelių regeneraciją įbrėžimų ar nedidelių įpjovimų vietose. Šios savybės labai naudingos gydant aknės paliktus pėdsakus.
9. Ramina egzemą ir psoriazę
Dėl priešuždegiminių savybių vietinis jojobos aliejaus naudojimas gali palengvinti sausumą, pleiskanojimą, niežėjimą ir kitus uždegiminių odos ligų simptomus.
10. Padeda nuraminti saulės nudegimus
Vitaminas E, esantis aliejuje, prideda drėgmės ir skatina gijimą, taip sušvelnindamas saulės padarytą žalą ir odos išsausėjimą.
11. Padeda kovoti su spuogais
Raminamosios, priešuždegiminės ir antimikrobinės savybės leidžia simondsijų aliejui efektyviai sumažinti aknės protrūkius ir paskatinti spuogų gijimą.
12. Mažina raukšlių atsiradimą
Antioksidacinis aliejaus poveikis pagerina odos elastingumą, taip padėdamas sulėtinti senėjimo požymius ir smulkių raukšlelių susidarymą.
13. Padeda sumažinti randų matomumą
Natūralios žaizdų gijimo savybės kartu su gausiu vitamino E kiekiu gali padėti sušvelninti randų audinį ir pagerinti bendrą odos tekstūrą.
DUK (Dažniausiai užduodami klausimai)
Taip, tai itin lengvas ir švelnus produktas. Galite jį drąsiai įtraukti į savo kasdienę rytinę ir vakarinę odos bei plaukų priežiūros rutiną.
Tai yra visiškai tas pats natūralus produktas. „Simondsija“ yra taisyklingas lietuviškas botaninis augalo pavadinimas, o „jojoba“ – tarptautinis terminas.
Išbandykite tyro aliejaus naudą!
Atraskite sveiką ir spindinčią odą su aukščiausios kokybės grynu aliejumi.
Mūsų kosmetiniai aliejai, priklausomai nuo tūrio, tiekiami stikliniuose arba perdirbtuose HDPE ar PET plastiko buteliukuose – abu puikiai tinka saugiam aliejų laikymui!



Monika –
Tai labai geras produktas. Naudokite kaip aliejų nešėją. Gerai tinka ir odai gydyti. Geriausia drėkinamoji ir valomoji priemonė .
Dalia –
Aš visiškai įsimylėjusi šį aliejų, maišau jį su savo eteriniais aliejais, naudoju jį plaukuose. Tai puikus produktas, kurio nereikia tobulinti naudoju jį kiekvieną dieną. Pirkčiau jį vėl ir vėl, ir vėl, ir vėl
Morta –
Patinka!
Aš nesu tikra, kiek gerai jis veikia ant kitų plaukų, bet man daro stebuklus ir gerai kvepia , puikiai tinka galvos odai ir plaukams sutepti, taip pat padeda jiems sustorėti ir pailgėti!!Aš myliu šį aliejų, ypač sumaišytą su ricinos aliejumi, tai tikra bomba
Milena –
Simondsijų aliejus yra puikiausias produktas mano odai! Jis neužkemša porų ir padeda spuoguotai odai. Jis neturi stipraus kvapo ir švelniai tepasi. Jis gali būti riebus, bet jei įtrinsite jį į odą, oda bus ilgai lygi! Puikiai tinka ir saulės nudegintai odai!
Sabina –
Labai rekomenduoju šį produktą! Naudoju jį porą savaičių ir jau pastebėjau skirtumą savo odoje. Naudoju šį aliejų ant pilvo ir klubų, kol esu nėščia, ir jis visiškai neriebus, į oda puikiai įsigeria. Taip pat naudoju jį ant veido vakare ir ryte mano oda atrodo tokia sveika ir švytinti!!! Mėgstu šį produktą 5 ŽVAIGŽDUTĖS
Sandra –
Mano draugėms padėjo dėl spuogų. Aš tai nepastebėjau, kad padėtų, bet tikrai padėjo mano sausai odai. Kadangi jis natūralus, puikiai tinka jautriai odai! Jis šiek tiek brangesnis, bet nereikia tiek daug, kad sudrėkintumėte odą. tikrai įsigyčiau dar kartą!
Violeta –
Puikus produktas! naudoju jį ir odai, ir plaukams. Labai drėkina ir odą, ir plaukus. būtina turėti natūraliems plaukams!
Lukrecija –
Būtinas sausą odą turintiems žmonėms. Simondsijų aliejus atkuria ir gydo odą, nes imituoja natūraliai odos gaminamus aliejus. Geriausia jį naudoti po dušo, kai poros dar atviros. Tikrai rekomenduoju jį naudoti
Andželika –
Man patinka jojoba! Ją naudoju kaip veido valiklį kartu su keliais kitais aliejais, nes ji suardo nešvarius, blogus riebalus ir pakeičia juos sveiku drėgmės sluoksniu. Labai rekomenduoju jį visiems 🙂
Aguona –
Būtina išbandyti turintiems sausą ir brandžią odą. Jei turite riebią odą, galite pastebėti, kad tepdami aliejų ant ir taip riebios odos jausitės nesmagiai
Karolina –
Tai puikus masažo aliejus. Jis man padėjo nuo nudegimo randų ant rankų – jie išnyko per 6 mėnesius. Ir jis puikiai tinka mano riebiai odai – įsigeria palaipsniui, labai švelniai. Patinka. Nėra kvapo – todėl įlašinkite lašelį levandų aliejaus, kad kvepėtumėte 🙂